• Tekstowa podstrona

      • 9.09.2024 – 13.09.2024

         

        Poniedziałek

        Zupa żurek, zielenina, pieczywo,

        makaron penne z sosem pesto z mięsem

        drobiowym, z pieczarkami, z serem żółtym,

        kisiel, jabłko, 2,5,9,10,13

         

        Wtorek

        Zupa pomidorowa z makaronem, zielenina,

        kotlet mielony, sałatka wielowarzywna,

        ziemniaki, kompot, 2,5,10,13.

         

        Środa

        Zupa krupnik, zielenina, pieczywo,

        kotlet z piersi kurczaka, mizeria,

        woda niegazowana, ziemniaki,

         

        Czwartek

        Zupa koperkowa, zielenina, pieczywo,

        gulasz z szynki wieprzowej, kasza pęczak,

        sałatka z pomidorów, sok owocowy,

         

        Piątek

        Zupa jarzynowa, zielenina, pieczywo,

        pierogi z serem, ze śmietaną, banan,

        herbata z cytryną, 2,5,10,13.

         

        Zupa 300g, klopsik, kotlet , bitka z kaszą 220g, surówka 100g,

        ziemniaki 150g, napoje 200ml lub 150g, pierogi 200g,

         

        16.09.2024 – 20.09.2024

         

        Poniedziałek

        Zupa kapuśniak, zielenina, pieczywo,

        klopsik w sosie pieczarkowym, kasza

        bulgur, sałatka coleslaw, mięta z miodem, 2,5,10,13.

         

        Wtorek

        Zupa pomidorowa z makaronem, zielenina,

        kotlet schabowy, sałatka wiosenna, ziemniaki,

        woda niegazowana, 2,5,10,13

         

        Środa

        Zupa barszcz czerwony, zielenina,pieczywo

        krokiety z mięsem, z kethupem,

        kompot z miodem, śliwka, 2,5,10,13

         

        Czwartek

        Zupa zacierkowa, zielenina, pieczywo,

        kapusta faszerowana, ziemniaki,

        galaretka, banan, 2,5,10,13

         

        Piątek

        Zupa kalafiorowa, zielenina, pieczywo,

        ryż z jabłkiem ze śmietaną, serek homogenizowany,

        herbata z cytryną, 2,5,10,13.

         

        Alergeny

        1. Dwutlenek siarki

        2. Jaja

        3. Łubin

        4. Mięczaki

        5. Mleko i jego przetwory

        6. Musztarda

        7. Orzechy

        8.Orzechy ziemne i arachidowe

        9. Ryby

        10. Seler

        11. Skorupiaki

        12. Soja

        13.Zboża zawierające gluten

        14. Ziarna sezamu