Jadłospis

    • 9. – 15. czerwiec

      • Po09. 06.
      • Zupa kalafiorowa, zielenina, pieczywo, spaghetti z sosem, z serem żółtym, sok owocowy
        2, 5, 10, 13
      • Wt10. 06.
      • Zupa pomidorowa z makaronem, zielenina, kotlet schabowy, kapusta zasmażana, ziemniaki, galaretka
        2, 5, 10, 13
      • Śr11. 06.
      • Zupa barszcz biały, zielenina, pieczywo, łosoś pieczony, surówka coleslaw, ziemniaki, herbata z cytryną
        2, 5, 9, 10, 13
      • Cz12. 06.
      • Zupa botwina, zielenina, pieczywo, polędwiczki w sosie własnym, kasza pęczak, porcja ogórka świeżego, kompot
        2, 5, 10, 13
      • Pt13. 06.
      • Zupa fasolowa, zielenina, pieczywo, makaron z truskawkami, ze śmietaną, banan, woda z cytryną
        2, 5, 10, 13
      • So14. 06.
      • Nieczynna
      • Ni15. 06.
      • Nieczynna
    • Alergeny

      1. Dwutlenek siarki
      2. Jaja
      3. Łubin
      4. Mięczaki
      5. Mleko i jego przetwory
      6. Musztarda
      7. Orzechy
      8.Orzechy ziemne i arachidowe
      9. Ryby
      10. Seler
      11. Skorupiaki
      12. Soja
      13.Zboża zawierające gluten
      14. Ziarna sezamu